La 14a edició de la Fira del Tomàquet s'ha celebrat a Santa Eulàlia el cap de setmana del 20 i 21 de juliol al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica.

La reconeguda fira vallesana inclou diverses activitats per a tots els públics, com tallers, visites guiades o el tradicional show cooking. A més a més, els visitants poden obtenir el llibret “Varietats antigues de tomàquets del Vallès” i poden comprar tomàquets i productes locals directament als pagesos i productors de la comarca que cultiven i elaboren de forma artesanal.

FT23_121

Productors

Agroturisme Can Gual

Agroturisme Can Gual

Can Gual és una petita empresa familiar transmesa de pares a fills, seguint la filosofia de les coses ben fetes. Cultiven productes de temporada ecològics i mimen 3.600 gallines criades a terra per aconseguir uns ous amb tota la qualitat i garantia. De la mateixa manera, els clients també poden gaudir de l'entorn, activitat o companyia en qualsevol dels tres allotjaments independents, on s'hi trobaran com a casa.

Veure més
Agrovitae

Agrovitae

Agrovitae és una empresa familiar d’agricultura tradicional orgànica de km 0 que venen als mercats setmanals (concretament a Caldes de Montbui, Sant Celoni, Castellterçol i Lliçà d’Amunt), així com realitzen repartiments a domicili dins l’àrea de Caldes de Montbui i rodalies.

Els seus orígens es remunten a més de quatre generacions i, per tant, més de 80 anys d’experiència treballant la terra.

El seu producte és, principalment, verdura i fruita d’alta qualitat i orgànica conreada majoritàriament per ells mateixos. Quan no disposen d’aquesta, procuren que la cadena de subministrament sigui dels mateixos companys pagesos que treballen amb la mateixa orientació.

El seu objectiu és aportar aquest aliment de valor superior i amb totes les seves propietats perquè els seus clients disposin d’aquests aliments altament saludables per al seu benestar i la seva salut.

Veure més
Can Camp

Can Camp

A la Masia Can Camp de Riells del Fai es dediquen a l'horta, especialment al conreu de tomàquets de varietats tradicionals, d'amanir i de penjar. Es tracta d'un conreu respectuós amb el medi, que dona uns productes de qualitat adreçats al mercat de proximitat. Planten al començament de la primavera, la collita engega a principis d'estiu, a mitja tardor s'acaba el tomàquet d'amanir i el de penjar es gaudeix fins ben entrat l'hivern, quan ja és hora de preparar els camps per la temporada vinent.

Veure més
Can Duran

Can Duran

Son una petita empresa familiar dedicada al conreu d’hortalisses, vinya, fruiters i olivera a les faldes del Castell de Montbui, a la finca de Can Duran, situada a Bigues i Riells. El seu projecte es basa principalment en la recuperació de la vinya a la zona i el conreu d’olivera varietat Vera, a banda de portar a terme altres conreus com les hortalisses i els fruiters, buscant la màxima optimització dels recursos mediambientals dels quals disposen.

Veure més
Can Galderic

Can Galderic

Can Galderic és una empresa familiar, especialitzada en la torrefacció de fruita seca amb llenya. A part de la producció, treballen amb petits productors per al desenvolupament de finques agrícoles de fruita seca, cerquen varietats endèmiques de cada zona i recuperen formes tradicionals de treball. Son membres del col·lectiu Slow Food, fan venda directa a fires però també donen servei a la restauració, la pastisseria i el comerç. Son una empresa certificada amb els segell ecològics per part del CCPAE.

Veure més
Can Quimet Gall

Can Quimet Gall

Can Quimet Gall és una finca situada a Lliçà d'Amunt on des del 2012 produeixen productes de l'horta de temporada seguint els criteris de l'agricultura ecològica. Els seus productes es poden trobar directament a la finca i al mercat setmanal del diumenge a Sant Antoni de Vilamajor. A part de les verdures, tenen plantades més de 300 oliveres de les que en fan oli de primera premsada i estan treballant per posar gallines ponedores ecològiques, on pasturaran en els camps d'oliveres.

Veure més
Can Sunyer

Can Sunyer

Masia Can Sunyer és una explotació agrària de La Garriga, a les portes del Montseny, on cultiven horta agroecològica. Treballen escoltant la terra i conreant únicament productes de temporada. Fan també oli de varietat Vera autòctona d’aquesta àrea del Vallès. Distribueixen mitjançant la cistella setmanal porta a porta, treballant per una conscienciació en la sostenibilitat i residu zero. Can Sunyer és una masia reformada per l’agroturisme, on donen cursets de cuina tradicional i redescoberta de verdures per infants i adults, per aprendre a gaudir de la natura.

Veure més
El Molí d'en Vendrell

El Molí d'en Vendrell

El Molí d’en Vendrell és una finca d’agricultura ecològica destinada al cultiu sense química ni fertilitzants. Utilitzen llavors i planters ecològics, sent respectuosos amb el medi ambient. A la seva finca, al costat del riu Tenes, en una zona de protecció agrícola, tenen fruiters de varietats tradicionals, camps de cereals i farratges, vinya i hort que configuren un paisatge de gran diversitat agrícola i un marc idoni per descobrir el món rural i apreciar-ne els seus valors històrics, paisatgístics, culturals, i ecològics.

Veure més
Fundació Tutelar Agrària

Fundació Tutelar Agrària

La Fundació Obra Tutelar Agrària va ser fundada l'any 1928 i es dedica a ajudar i protegir a menors desatesos i persones necessitades de tutela social, amb risc important d’exclusió social, mitjançant la concessió, entre altres, d’ajudes i beques, la creació d'escoles, granges i explotacions, així com la participació en activitats agrícoles de la Fundació, sent la seva activitat fundacional, educativa i d'integració social i laboral.

Treballen una finca de 50 hectàrees al Vallès on hi cultiven, a part de cereals, mongeta del ganxet i molta varietat d’hortalisses característiques de la comarca, i un altre a Lleida de 1.200 hectàrees amb conreu de cereals i amb una plantació de 8.800 noguers.

Veure més
Hort de Can Tabaquet

Hort de Can Tabaquet

L’hort de Can Tabaquet és una empresa petita d’agricultors dedicada a la producció hortícola des de fa 12 anys, també distribueixen productes d’altres productors de proximitat.

Intenten oferir productes de temporada, de proximitat i ecològics ja que disposen de certificació ecològica i estan inscrits al CPAE.

Veure més
Horta la Fanecada

Horta la Fanecada

La Fanecada és una horta de producció ecològica que es troba davant de l'estació de Cardedeu, a la Granja Viader. En Quino és l'Alma Mater de la producció i és tècnic de producció agrícola.

Serveixen els seus productes a cinc escoles i a molts restaurants de la comarca (Cuina V.O. i Slow Food). Són socis de la cooperativa EcoMaresme i a més, són productors de llavors per a Les Refardes i per al Banc de Llavors del Vallès, amb el que continuen propagant varietats tradicionals i lluitant per la sobirania alimentària del territori.

Serveixen les verdures a la Cooperativa de Consum del poble LaFresca.eso (amb gairebé 150 famílies i en augment) i estem al mercat dels dissabtes a Cardedeu.

Veure més
La Kosturica

La Kosturica

La Kosturica és un projecte agroecològic que, des de el 2000, es dediquen a produir hortalissa ecològica i de temporada a la Vall del Tenes i a proveir les famílies que volen cuidar la seva salut, el medi ambient i la pagesia del territori.

Per completar la seva oferta treballen en xarxa amb altres productors/es de tot Catalunya i amb uns distribuïdors de productes ecològics per excepcions de productes que no podem trobar a prop i que són importants per la dieta saludable (plàtan, all, ceba, kiwi, gingebre, cúrcuma...).

Veure més
La Tavella

La Tavella

La Fundació Viver del Bell-lloc és una entitat que té l'objectiu d'integrar laboralment a persones amb diversitat funcional.

Són productors d'ous ecològics certificats, en l'actualitat compten amb 1.500 gallines ponedores a la seva granja situada a Cànoves i Samalús.

Fan distribució a botigues, comerços, escoles i restaurants.

Veure més
L'Horta de la Tuka

L'Horta de la Tuka

L’Horta de la Tuka és una petita empresa familiar creada al 2018.

Es dediquen a l'agricultura biodinàmica, de temporada i cultivant aliments vius. Fan varietats locals recuperades i comercials i tenen el seu propi planter. Fan apicultura biodinàmica, oferint mel crua, pol·len i altres. No alimenten a les abelles, així que només ofereixen autèntica mel.

Veure més
Sat Agroecològica de Gallecs

Sat Agroecològica de Gallecs

La SAT Agroecològica de Gallecs està formada pels pagesos que treballen i conviuen a l’espai rural de Gallecs. El seu objectiu principal és assolir el desenvolupament rural i local sostenible per mitjà de l'agricultura ecològica i garantir el relleu generacional. Des de l’any 2006 son comunitat de l’aliment Slow Food i participen activament amb els menjadors escolars ecològics i la recuperació de varietats locals i tradicionals. Conreen 200 hectàrees en cultiu ecològic, sent conseqüents amb la proximitat i la temporalitat del producte, i la venda directa de productor a consumidor.

Veure més

Edicions anteriors

Edicions anteriors
Edicions anteriors
Edicions anteriors
Edicions anteriors
Edicions anteriors
Edicions anteriors
Edicions anteriors
Edicions anteriors
Edicions anteriors